Sosyal Medya

Coğrafyamız

İranlı General: Esed Hamaney’in askeridir!

Geçen yıl Halep’te öldürülen İranlı General Hamedani için yapılan anma töreninde, Hamedani’nin Esed’i Hamaney’in askeri gibi gördüğüne dair sözleri İran medyasında gündem oldu.



Ä°ranlı General Rahim Safevi’nin geçtiÄŸimiz yıl Suriye’de öldürülen General Hüseyin Hamedani için düzenlenen taziye töreninde yaptığı konuÅŸmada Ä°ran’ın Suriye’deki askeri varlığıyla ilgili dikkat çekici sözleri Ä°ran medyasında yayımlandı.

Hükümet yanlısı Cemi Cem gazetesinin de yer verdiÄŸi konuÅŸmalar Ekim 2015’te Halep’te öldürülen Hamedani için düzenlenen anma töreninde yapılan konuÅŸmaları içeriyor. Burada Hamedani’nin Esed’in Hamaney’in askeri olduÄŸunu söylediÄŸi de görülüyor.

Aynı konuÅŸmada Safevi, General Hamedani’nin öldürülmesinden önce Suriye’de muhaliflere karşı savaÅŸmak üzere 20 bin kiÅŸilik bir güç oluÅŸturduÄŸunu da söylüyor.

Yine Safevi, General Kasım Süleymani’nin Ä°badi yönetimine IŞİD ile savaÅŸmak üzerre mevcut ordunun yetersiz kalacağından hareketle HaÅŸdi Åžaabi’nin kurulması gerektiÄŸini bildirdiÄŸini de ifade ediyor.

Bu konuÅŸmalarda Safevi, Ä°ran’ın Suriye’deki askeri varlığını eleÅŸtiren liberal muhaliflere cevaben Hamedani’nin ÅŸu sözlerinin altını çiziyor:

“BeÅŸÅŸar Esed’in Rehber Hamaney’e gönderdiÄŸi mektuba dikkatinizi çekiyorum. Bu mektup BeÅŸÅŸar Esed’in adeta komutanına hitap eden bir asker konumunda olduÄŸunu gösteriyor. Böylesi bir durumda bizim Esed’in ve rejiminin yanında durmamamız beklenebilir mi?”

 

(Haksöz)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.